Duplexschaats

Periode 1905 - 1906
Plaats productie Overijssel: Zwolle
Regio’s / plaatsen Provincie Overijssel, Zwolle
Land Nederland

Oorsprong

De duplexschaats is een aangepaste, houten variant van de multiplexschaats. De duplexschaats is eind 1905 op de markt gebracht door de schaatsenfabriek Hercules van Gorter uit Zwolle, die van 1896 tot 1907 schaatsen produceerde.

Omschrijving

Van de duplexschaats zijn - net als bij de multiplexschaats - de ijzers omkeerbaar zodat deze schaats zowel voor normaal als voor schoonrijden kan worden gebruikt.
Het grootste verschil met de multiplexschaats is de houten stapel van de duplexschaats. De metalen schenkel is iets zwaarder uitgevoerd dan bij de multiplexschaats.

Bron

Van Glis tot Klapschaats (Wiebe Blauw), 2001
Frits Locher, 2019

Fotogalerij

Duplexschaats
Duplexschaats (foto en collectie Frits Locher 2016)

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina