Kaze

Plaats Tomakomai, Japan
Kunstenaar Kozo Ogawa
Datum onthulling 3-12-1997

Beschrijving

Beschrijving: Bronzen beeld van kind in schaatspak op een granieten sokkel. Jongen zwaait beide armen: links naar achteren, recht voor het lichaam. Het gewicht is op het linkerbeen, het rechterbeen is net beginnend aan de afzet.1,2 

Opschrift: 風 (Kaze=Wind) gebeiteld in de granieten sokkel, inscriptie op een aparte steen naast de ijshockeyer met woorden van De burgemeester Torigoe. Onbekend wat er op staat.

Achtergrond informatie:  De schaatser vormt een geheel met twee andere beelden rond het pleintje. Er tegen over staat een bronzen jonge ijshockeyer. Aan de andere zijde van het pleintje een kunstschaatsster. Alle drie zijn zo geplaatst dat hun gezichten naar de binnenkant van het plein wijzen en dat het een ruit vormt met nog een ander beeld.

De drie bij elkaar horende beelden zijn:

  •  "Mai"  (dans) van kunstschaatsen
  •  "Hikaru" (schitter) van ijshockey
  •  "Kaze "  (wind) van schaatsen

Al deze werken zouden in 1997 door de stad en de Chuo-dori Shopping Street Promotion Association zijn geïnstalleerd in verband met het stationspleinontwikkelingsproject van het Tomakomai-filiaal van Muroran Civil Engineering Works, een filiaalorganisatie in Hokkaido.

Locatie

Bij de zuidelijke ingang van het Centraal station van Tomakomai in het parkje aan de linkerkant (het station uitgaande) (6 Chome-4-3 Omotemachi (stationsplein), Tomakomai, Hokkaido)

Precieze locatie via Google maps: Schaatsbeelden in de openbare ruimte

GPS: 42.63898, 141.59682

Fotogalerij

Tomakomai (Japan)

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina