Schaatssymbool kunstwerk

Plaats Gangneung, Zuid-Korea
Kunstenaar onbekend
Datum onthulling 1-2-2018

Beschrijving

Beschrijving:  Beeld van een zilveren schaats in een gelaagde helling in de Olympische kleuren. De schoen is gemaakt van opengewerkte logo's van de sporten van de Olympische winterspelen, de ski mondt uit in een vlak waarop een zilvergekleurde langebaanschaatser met armen los schaatst. De schaatser en schoen hebben enkele accenten in de Olympische kleuren.1 Even verder staat nog een schaats met schoen. Het is net alsof je van een reuzenschaatser alleen de schaats en schaatsen ziet.

Het beeld heeft verschillende programma's met verschillende kleuren verlichting. De schoenen worden ook van binnenuit verlicht.

Opschrift: Op de achterkant van de helling staat PyeongChang 2018 met logo. Op de schaats op de grond is diverse informatie aangebracht. Op de stenen staan de vlaggen van organiserende landen ernaast staat tekst. Waarschijnlijk de naam van de plaats waar het gehouden is en wellicht het jaartal.

Aan de zijkant van de helling schaats zitten digitale monitoren die wisselende informatie geven.4

Achtergrond informatie: 

De grote schuine schaats met schaatser mondt uit in lichte en donkere stenen die telkens een vlag van het organiserende land van de de Winterspelen hebben. Het begint bij schaatser met Zwitserland, de andere schaats staat midden tussen de stenen alsof het wil verbeelden dat de Spelen hier een tussenstop zijn in het grote geheel van de Olympische Spelen.1

Dit beeld symboliseert de toekomst van de Republiek Korea, waar vijf schaatsers naar Gangneung afreizen om een ​​nieuwe geschiedenis te creëren en de wereld te bereiken.5

De naam van het kunstwerk is vertaald uit Koreaans met Google, het kan dus wellicht nog een iets andere betekenis hebben.5

Locatie

Op de voetgangerspromenade tussen Gangneung Hockey Center en Gangneung Stadium

Precieze locatie via Google maps: Schaatsbeelden in de openbare ruimte

GPS: 37.77561, 128.89899

Fotogalerij

Naam onbekend - Gangneung -
©Foto: Daewonarts.co.kr
Naam onbekend - Gangneung -
©Foto: Daewonarts.co.kr
©Foto: Daewonarts.co.kr
Naam onbekend - Gangneung -
©Foto: Daewonarts.co.kr
Naam onbekend - Gangneung -
©Foto: Daewonarts.co.kr
Naam onbekend - Gangneung -
©Foto: Daewonarts.co.kr
Naam onbekend - Gangneung -
©Foto: Daewonarts.co.kr

Gangneung (Zuid-Korea)

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina