Welney Village Sign

Plaats Welney, Verenigd Koninkrijk
Kunstenaar Harry Carter (1899-1983)
Datum onthulling 1979

Beschrijving

Beschrijving:  Houten bord met dorpsnaam. Halve cirkel Met daarin een voorstelling van twee schaatsers voor een molen. Daaronder de naam Welney. Aan de zijkant van ondersteunend twee halve eenden tegen de paal waar het bord op staat. Op bevestiging initialen WM1

Opschrift: Welney

Achtergrond informatie: De traditie van "village signs" lijkt in het begin van de 20e eeuw in Norfolk te zijn onstaan, nadat Edward de VII suggereerde dat "village signs" automobiel rijders zouden helpen en voor Sandringham Estate interesse zouden wekken. De verspreiding buiten Norfolk kan worden toegeschreven aan Prince Albert, Duke of York (later koning George VI) die in 1920 een speech gaf in the 'Royal Academy' en "village signs"promote. Dit was aanleiding voor de Daily Mail om een ​​landelijke wedstrijd te houden. Het prijzenfonds overschreed £ 2.000 en er werden tien prijzen toegekend. De winnende ontwerpen werden in oktober 1920 tentoongesteld in Australia House, Londen.2

In 1978 besloten de mensen van Welney het voorbeeld van andere dorpen te volgen en een "village sign" te hebben. Tot wie konden ze zich beter wenden dan kunstenaar en houtsnijder, de heer Harry Carter van Swaffham, die dan al 40 jaar "village signs" ontwerpt en maakt voor andere Norfolk-dorpen. Hoewel dan 79 jaar oud, stemde de heer Carter ermee in om enkele plannen te tekenen. Toen hem werd gevraagd om voor Welney een bord te maken, dacht de heer Carter aan wat Welney groot maakte: water, wilde vogels en windmolens; dan van de winter, met ijs en schaatsers (Fen skaters). Dus nam hij die dingen op in zijn ontwerp. Toen richtten zijn gedachten zich natuurlijk op de grootste weldoener van Welney, William Marshall, en zijn initialen, zorgvuldig verstrengeld, werden toegevoegd. De dorpelingen hielden van het ontwerp en gaven hem de opdracht.

Harry Carter maakte al zijn beroemde tekens met de hand, ze werden uit massief eiken gesneden en waren bedoeld om eeuwig mee te gaan. Voor Harry was carven een gepassioneerde hobby en hij rekende alleen voor de kosten van de materialen, waardoor zijn unieke tekens ongelooflijk goedkoop waren. De dorpelingen van Welney hebben £100 ingezameld voor hun bord met een reeks trekkingen en wedstrijden. Op het moment van het interview was er een probleem - de districtsraad van West Norfolk had nog geen bouwvergunning verleend voor het teken. Het plan werd later goedgekeurd en het bord werd geplaatst in Main Street bij de ingang van de St. Mary's Church.

Rond 1993 waren het bord en het schilderwerk zo verslechterd dat de parochieraad besloot dat het gerestaureerd moest worden. Het werk werd toegekend aan Turner & Sons uit March, kosten: £209. Een lokale inwoner, de heer Trevor Bray, schonk royaal £120 voor de kosten.

Ongeveer 10 jaar later werden er weer werkzaamheden uitgevoerd: verandering van kleuren en de paal werd ook 90° gedraaid zodat het beter van af de weg te zien is. Deze versie is ook het logo van "The Welney Website" waarvan deze informatie afkomstig is.1

Locatie

Mainstreet, Welney, rechts naast de oprit naar St. Mary's Church. Sign stond eerst haaks op de weg, sinds ongeveer 2003 evenwijdig aan Mainstreet.

Precieze locatie via Google maps: Schaatsbeelden in de openbare ruimte

GPS: 52.5213, 0.24896

Bron

  1. Met Hartelijke dank aan Peter Cox, voor het gebruik mogen maken van de foto's en informatie van The Welney Website
  2. EN.wikipedia.org: Village sign

Fotogalerij

Welney Village Sign - Welney (UK) - Harry Carter
©Foto: Peter Cox (2008)
Welney Village Sign - Welney (UK) - Harry Carter
©Foto: Ian Warrington (1998)
Welney Village Sign - Welney (UK) - Harry Carter
©Foto: Peter Cox (2008)

Welney (Verenigd Koninkrijk)

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina