Albert Cornelis Verbiest

Categorie Schaatsenmaker
Naam Verbiest, Albert Cornelis
Geboren Rotterdam / 9-3-1874
Overleden Breda / 18-9-1904

Beschrijving

Albert Cornelis Verbiest, geboren in Rotterdam in 1874,  heeft in 1899 in die stad een winkel in ijzerwaren, gereedschappen en huishoudelijke artikelen, gezien zijn advertentie  in De Maasbode op 24 januari van dat jaar.  Daarna is hij verhuist naar Breda waar hij op 1 mei 1900 een winkel in ijzerwaren aan de Brugstraat 1 opent.
Hij overlijdt een paar jaar daarna in 1904 op de leeftijd van 30 jaar als gevolg van een ongeluk met zijn motorfiets. Op 1 juni 1908 wordt de firma A.C. Verbiest overgenomen door Piet Jonkers. In de adresboeken van Breda tot en met 1916 behoudt Jonkers voor deze winkel in ijzerwaren de naam Firma A.C. Verbiest. Daarna gaat hij met de winkel verder onder zijn eigen naam ‘Piet Jonkers’ en ook op een ander adres, namelijk Havermarkt 18 in Breda. In 1920 adverteert Piet Jonkers met de verkoop van schaatsen.

 Verbiest verkocht, zoals veel andere winkeliers in ijzerwaren, mogelijk ook schaatsen.
Er is een paar schaatsen bekend met een merkteken met de letters A.C.V.  en daaronder een B. in een ovaal. Deze letters staan zeer waarschijnlijk voor Albert Cornelis Verbiest  Breda. Het merkteken van Cornelis van den Muijsenbergh uit Tilburg heeft hetzelfde lettertype en lay out, namelijk de letters C.V.D.M. en daaronder een T. in een ovaal. Ook Van den Muijsenbergh was een winkelier  in ijzerwaren en gereedschappen.

Bron

Adresboeken Breda 1902 t/m 1919
Advertenties via Delpher
Aad van den Ouweelen, 2021
Frits Locher, 2021

Produktie

Type schaats Krulschaats
Vestigingsplaats Tolbrugstraat 1
Breda
Periode circa 1900 - 1905

Merktekens

Merkteken Krulschaatsen schaatsenverkoper A.C. Verbiest, Breda

Fotogalerij

Krulschaatsen schaatsenverkoper A.C. Verbiest, Breda
Krulschaatsen schaatsenverkoper A.C. Verbiest, Breda
Merkteken Krulschaatsen schaatsenverkoper A.C. Verbiest, Breda
Merkteken Krulschaatsen schaatsenverkoper A.C. Verbiest, Breda

Breda

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina