Antonius van den Brink

Categorie Schaatsenmaker
Naam Brink, Antonius van den
Geboren Vleuten / 10-5-1904
Overleden Stompwijk (nu: Leidschendam) / 5-7-1987

Beschrijving

Van den Brink wordt al vroeg wees. Hij werkt onder andere bij een scheepmaker, een wagenmaker en een carrosseriebouwer. Hij maakt voor de Tweede Wereldoorlog al houtjes voor schaatsen. In de oorlog maakt hij zelf schaatsen voor zijn zonen, maar hij vindt de houten te laag op de dan gebruikte houten schaatsen zitten. In de jaren vijftig begint hij houten noren te maken. Daar gebruikt hij machinale ijzerzagen voor die van de tanden worden ontdaan. Als voetplaat past hij triplex toe, dat hij in lagen op elkaar lijmt. Bovendien lijmt hij het ijzer in het hout. Het resultaat is een sterke schaats. Deze methode past hij ook toe bij de botenbouw op zijn werf in Stompwijk. In totaal maakt hij ongeveer 20 paar schaatsen die voornamelijk in Stompwijk en omgeving worden bereden.

Bron

Van Glis tot Klapschaats, 2001

Produktie

Type schaats Houten noor
Vestigingsplaats Stompwijk (nu: Leidschendam)
Periode 1950 - 1960

Merktekens

Stompwijk (nu: Leidschendam)

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina