Cornelis van Impelen

Categorie Schaatsenmaker
Naam Impelen, Cornelis van
Geboren Werkhoven / 24-1-1883
Overleden Odijk / 20-9-1919

Beschrijving

Cornelis van Impelen is een zoon van de kuiper Theodorus Johannes van Impelen. Hij komt in februari 1908 naar Odijk als rijwielhouder en -hersteller. Zijn bedrijf is gevestigd aan de Zeisterweg tegenover de Hervormde Kerk. In het begin maakt hij zelf fietsen voor de verkoop. Hij heeft daarvoor een moffelinstallatie.

Volgens overlevering maakte hij ook schaatsen. Op het briefhoofd dat hij in 1919 nog gebruikt, staat hij genoemd als ‘Rijwielfabrikant en Handelaar in eerste klas naaimachines en onderdelen’.

Hij is jong gestorven aan tuberculose. Aangezien zijn kinderen nog jong waren, wordt het bedrijf eerst voortgezet door twee neven. De weduwe Van Impelen blijft eigenaar.

Bron

Van Glis tot Klapschaats, 2001

Produktie

Vestigingsplaats Zeisterweg
Odijk
Periode 1905 - 1920

Merktekens

Odijk

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina