Dirk Cornelis Molenkamp

Categorie Schaatsenverkoper met eigen merk
Naam Molenkamp, Dirk Cornelis
Geboren Amsterdam / 6-10-1861
Overleden Amsterdam / 9-8-1928

Beschrijving

Dirk Cornelis Molenkamp (geb.1861) is de zoon van Dirk Cornelis Molenkamp (geb. 1819) en Alida Kinkert.
Hij trouwt op de leeftijd van 26 jaar in 1887 met Elisabeth Johanna Landré (22jr). Hij staat dan geregistreerd als fabrikant. Een paar jaar later staat hij genoteerd als koopman.

Op 11 juli 1890 opent hij in de Kalverstraat 165, Amsterdam het Magazijn IJzerwaren (bouwartikelen en gereedschappen). Hij maakt dat in diverse kranten bekend. Na 1893 zit er echter weer een ander bedrijf in dit pand.

Op 29 december 1892 richt Dirk Cornelis Molenkamp Jr. en Dirk Jan van Wijngaarden samen met mevrouw Anna van Ammers, de weduwe van Ebbo Dirk van Wijngaarden, de vennootschap De Haan&Co op. Dit bedrijf is gericht op de handel in ijzerwaren. Op 4 juni 1895 is Anna van Ammers uit de vennootschap getreden.

Vanaf 15 december 1900 stapt Dirk Jan van Wijngaarden uit de firma en gaat Dirk Cornelis Molenkamp jr. alleen verder met het bedrijf.

In 1917 neemt Dirk Cornelis Molenkamp Jr. het pand en ijzerwinkel van S. de Haan in de Halvemaansteeg 8 in Amsterdam over en zet dit bedrijf om in een NV. Zijn schoonzoon Paul Dahmen wordt na zijn overlijden in 1928 directeur van het bedrijf, de N.V. IJzerhandel v/h De Haan&co.

De ijzerwarenwinkel verkocht ook schaatsen met het merk D.C. MOLEKAMP Jr.  AMSTERDAM; per vergissing is de N in de achternaam weggelaten.

Bron

Aad van den Ouweelen, 2021
Frits Locher, 2021

Produktie

Vestigingsplaats Kalverstraat 165 en Halve Maansteeg 8
Amsterdam
Periode circa 1900 - 1930

Merktekens

Merkteken Houten schaats schaatsenverkoper D.C. Molenkamp, Amsterdam

Fotogalerij

Houten schaats schaatsenverkoper D.C. Molenkamp, Amsterdam
Houten schaats schaatsenverkoper D.C. Molenkamp, Amsterdam
Merkteken Houten schaats schaatsenverkoper D.C. Molenkamp, Amsterdam
Merkteken Houten schaats schaatsenverkoper D.C. Molenkamp, Amsterdam

Amsterdam

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina