Hendricus Wilhelmus Rübenkamp

Categorie Schaatsenverkoper met eigen merk
Naam Rübenkamp, Hendricus Wilhelmus
Geboren Oegstgeest / 30-6-1863
Overleden Oegstgeest / 18-8-1937

Beschrijving

Hendricus Wilhelmus (Hein) Rübenkamp is een zoon van smid J.W. Rübenkamp (1817-1887). Zijn ouders komen in 1858 vanuit Vlaardingen naar Oegstgeest, waar zijn vader als smidsknecht aan het werk gaat.  Op 18 augustus 1890 trouwt hij met Grada Hendrika Roest.

Na het overlijden van zijn vader in 1887 zette Hein de smederij aan de Deutzstraat op de hoek met de Geversstraat voort. Aanvankelijk was hij grof- hoef- en kachelsmid. Vanaf ca.1900 wist hij het bedrijf uit te bouwen tot een wagenmakerij annex smederij, rijtuig- en wagenfabriek. Het bedrijf heeft in zijn top jaren 70 man personeel.
Hij heeft een compagnon, P.M. Soudijn. Deze neemt het bedrijf per 1 januaro 1916 over. Van 1919 tot 1932 is Hein wethouder voor de gemeente Oegstgeest en daarnaast projectontwikkelaar. Zo bouwt hij huisjes voor zijn personeel. In 1912 richt hij de “NV Bouwgrond Exploitatie Maatschappij Prins Hendrik” op. Heinr Rübenkamp is een ondernemende persoon.

Er zijn niet veel schaatsen gevonden met de merknaam Rübenkamp in het ijzer staan. Waarschijnlijk is hij gezien de advertentie in het Leidsch Dagblad van 4 januari 1908 een verkoper; tevens slijpt hij schaatsen.

Bron

Harry Karssies, 2022
Aad van den Ouweelen, 2022

Produktie

Type schaats Friese doorloper
Vestigingsplaats Geversstraat
Oegstgeest
Periode circa 1900 - 1910

Merktekens

Merkteken schaats schaatsenverkoper H.W. Rübenkamp, Oegstgeest

Fotogalerij

Foto smid H.W. Rübenkamp, Oegstgeest
Foto smid H.W. Rübenkamp, Oegstgeest Bron: blad Over Oegstgeest van de Vereniging Oud Oegstgeest, 27e jaargang - nummer 1 - mei 2015
Schaats schaatsenverkoper H.W. Rübenkamp, Oegstgeest
Schaats schaatsenverkoper H.W. Rübenkamp, Oegstgeest
Merkteken schaats schaatsenverkoper H.W. Rübenkamp, Oegstgeest
Merkteken schaats schaatsenverkoper H.W. Rübenkamp, Oegstgeest

Reclames

Advertentie 1908 schaatsenverkoper H.W. Rübenkamp, Oegstgeest
Advertentie schaatsenverkoper H.W. Rübenkamp, Oegstgeest Leidsch Dagblad d.d. 4 januari 1908

Oegstgeest

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina