Hendrik ten Broek

Categorie Schaatsenmaker
Naam Broek, Hendrik ten
Geboren Brummen / 29-9-1872
Overleden Brummen / 27-11-1932

Beschrijving

Gerhard ten Broek is een zoon van een dagloner, jachtopziener en smid uit Voorst. In maart 1859 gaat Gerhard werken als smid in de smederij van Jan Vlaswinkel (1807-1859) in Brummen, die net is overleden. In mei 1861 trouwt hij met een dochter van Vlaswinkel en wordt hij zelfstandig grofsmid. Hij maakt waarschijnlijk ook schaatsen. Zijn zoon Hendrik neemt rond 1895 de smederij over. Samen met zijn iets jongere broer Jan maakt Hendrik ook schaatsen. Het zijn krulschaatsen met korte hak en een vioolvormige stapel. De krul had een diameter van circa acht cm. Het houtwerk wordt geleverd door de plaatselijke timmerman. De schaatsen zijn tot omstreeks 1908 gemaakt.

Zie ook Gerhard ten Broek - Brummen

Bron

Van Glis tot Klapschaats, 2001

Produktie

Type schaats Krulschaats
Vestigingsplaats Brummen
Periode 1870 - 1908

Merktekens

Brummen

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina