James Leonard Plimpton

Categorie Schaatsenmaker
Naam Plimpton, James Leonard
Geboren Medfield (Mass. USA) (Verenigde Staten) / 1812
Overleden Verenigde Staten / 1911

Beschrijving

James Leonard Plimpton (1828-1911) startte op de leeftijd van 21 jaar met zijn broer een fabriek waar zijn machines bouwden in Westfield Massachusetts (USA).
James Leonard verhuisde naar New York om daar hun bedrijf/winkel te beginnen.
Daar begon hij ook met schaatsen op ijs; dit deed hij mede op advies van zijn dokter om zijn conditie te verbeteren. Vanwege zijn zwakke enkels bij ging hij een verbeterde bevestiging van schoenen op schaatsen maken en kreeg daar op 4 maart 1862 patent op.

In New York begon hij ook met de ontwikkeling van rolschaatsen.  Zijn rolschaatsen werden een groot succes. Hij was mogelijk de eerste in de USA die rolschaatsen fabrieksmatig ging maken.
Deze rolschaatsen liet hij ook maken door de  fabriek van Winslow.  Nadat het patentrecht van Plimpton in 1880 was verlopen, begon Winslow zijn eigen rolschaatsen te vervaardigen.

Produktie

Vestigingsplaats New York City (Verenigde Staten)
Periode circa 1862

Fotogalerij

Patent 1862 schaatsenmaker J.L. Plimpton, New York (USA)
Patent schaatsenmaker J.L. Plimpton, New York (USA) d.d. 4 maart 1862 Voor het gehele patent zie DOCUMENTEN
Patent 1863 rolschaatsen J.L. Plimpton, New York (USA)
Patent rolschaatsen J.L. Plimpton, New York (USA) d.d. 6 januari 1863 Voor het gehele patent zie DOCUMENTEN

New York City (Verenigde Staten)

Documenten

Patent schaatsenmaker J.L. Plimpton, New York (USA) 4 maart 1862 Download Patent rolschaatsen J.L. Plimpton, New York (USA) 6 januari 1863 Download

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina