Johan Peter Lefstad

Categorie Schaatsenmaker
Naam Lefstad, Johan Peter
Geboren Noorwegen
Overleden Noorwegen

Beschrijving

In de werkplaats van zijn vader, die zijn boerderij in het plaatsje Skaun had opgegeven om zich als smid en wagenmaker in Trondheim te vestigen, had de jonge Johan Peter Lefstad (geb. 1870) het gereedschap en de materialen voor het uitzoeken Hij maakte er onder andere bromtollen en zijn eigen schaatsen mee. Ook was hij al vroeg geïnteresseerd in fietsen.

Na zijn eerste nationale succes bij het kunstrijden richtte hij in 1892 een eigen bedrijf op onder de naam ‘Johan Lefstad’ en begon hij met de productie van fietsen en schaatsen.

In 1897 ontving Lefstad een zilveren medaille als schaatsenmaker bij de Allmänna Konst- och Industriutstälningen Stockholm voor zeer goede schaatsen.

 

Voor uitgebreide informatie periode 1880-1900 zie Joh.P. Lefstad

Bron

Schaatsenmakers Scandinavië periode 1880-1900 op Schaatshistorie.nl. (Niko Mulder)
 

Produktie

Vestigingsplaats Trondheim (Noorwegen)
Periode circa 1892 - 1937

Fotogalerij

Zilveren medailles 1897 schaatsenmaker J.P. Lefstad, Trondheim (Noorwegen)
Zilveren medailles 1897 schaatsenmaker J.P. Lefstad, Trondheim (Noorwegen) toegekend bij de Allmänna Konst- och Industriutstälningen Stockholm 1897; Collectie: Sverresborg Trøndelag Folkemuseum. FTT.54384 Foto: Dino Makridis
1892 schaatsenmaker J.P. Lefstad, Trondheim (Noorwegen)
Schaatsenmaker J.P. Lefstad, Trondheim (Noorwegen) Norsk Idrætsblad d.d. 12 maart 1892

Trondheim (Noorwegen)

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina