Johan van de Peppel

Categorie Schaatsenmaker
Naam Peppel, Johan van de
Geboren Wageningen / 19-7-1902
Overleden Wageningen / 22-9-1992

Beschrijving

Van de Peppel is van oorsprong timmerman. Later wordt hij hoofd technische dienst bij een der vakgroepen van de Landbouw Hogeschool in Wageningen. Vanaf 1935 maakt hij uit liefhebberij schaatsen. Voor de schenkels gebruikt hij oude machinezagen, die hij van de zaagkartels ontdoet. Als timmerman maakt hij ook de houten stapels. In 1953/54 maakt hij het prototype van de Combinoor die door Jan Kaay was ontworpen. Kaay lag in die tijd met zijn woonboot in Wageningen. Op basis van dit prototype neemt Nooitgedagt de combinoor in productie.

Bron

Van Glis tot Klapschaats, 2001

Produktie

Type schaats Friese doorloper, Houten noor
Vestigingsplaats Wageningen
Periode 1935 - 1955

Merktekens

Wageningen

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina