Matthijs Sandwijk

Categorie Schaatsenverkoper met eigen merk
Naam Sandwijk, Matthijs
Geboren onbekend / 1869
Overleden onbekend / 1933

Beschrijving

Komt voor op Wichers-de Salisschaats van Duitse makelij. Matthijs Sandwijk is geboren in 1869. In 1895 wordt hij instrumentenmaker en -slijper, eerst even in de Boslaan, daarna aan de Jonkerzandstraat (hoek Hoveniersdwarsstraat). Met name in de beginperiode heeft hij veel aan slijpwerk gedaan. Naast instrumenten, messen en scharen verkoopt hij ook schaatsen waar hij zijn naam inslaat. Hij koopt het materiaal in in Remscheid. Vermoedelijk zijn tot 1914 schaatsen verkocht. Vanaf 1927 neemt een schoonzoon het bedrijf over. Hoewel zijn schoonzoon Hoek heet, blijft het bedrijf de naam Sandwijk dragen. Matthijs Sandwijk overlijdt in 1933. Er worden nu meer laboratoriuminstrumenten verkocht voor onderwijsdoeleinden. Na de WO II, het bedrijf is door het bombardement verwoest, richt men zich vooral op thermometers voor schepen en zuivelcontroleapparatuur. Vanaf de jaren vijftig begint de tweede generatie Hoek zich meer te specialiseren in optische instrumenten. Thans is het nog steeds een optiek.

Bron

Van Glis tot Klapschaats (Wiebe Blauw), 2001

Produktie

Vestigingsplaats Rotterdam
Periode circa 1900 - 1914

Merktekens

MATTHIJS SANDWIJK

Rotterdam

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina