Perry & Co's

Categorie Schaatsenverkoper met eigen merk
Naam Perry & Co's

Beschrijving

Perry & Co was in de 19e eeuw een in Londen gevestigde winkel  met filialen in New York, Parijs, Frankfurt am Main en Brussel. In 1866 associeerde A.J.G. Verster zich met Joseph Perry, chef van het Engelse huis, om voor gemeenschappelijke rekening het eerste Nederlandse filiaal te openen in de Kalverstraat 97/hoek Enge Kapelsteeg. Zoon Jean en kleinzoon Frederik Verster waren de opvolgers. In 1888 kwam Kalverstraat 95 erbij. Architect A.L. van Gendt kreeg opdracht ter vervanging van deze pandjes een nieuw winkelhuis te ontwerpen. Dit bijzondere winkelpand is in 1936 helaas in vlammen opgegaan. Daarna verrees op dezelfde plek een nieuwe winkel.

In 1897 had het Nederlandse Perry & Co. (inmiddels losgemaakt van Engels/Amerikaanse bedrijf) naast de twee Amsterdamse winkels ook filialen in Arnhem, Den Haag en Utrecht; in het begin van de nieuwe eeuw kwamen er ook winkels in Rotterdam, Haarlem en Groningen.

Perry verkocht niet van meet af aan sportartikelen, die behoefte bestond nog niet in 1866. Het bedrijf verkocht met name artikelen  voor kantoorgebruik, een ruime keuze van reisbenoodigdheden; reisdekens; Engelsche en Amerikaansche speelgoederen, Engelsche messen en scharen en honderden voorwerpen voor huiselijk gebruik .

Het warenhuis Perry & Co’s adverteert in 1895 met stalen kunstschaatsen. Ook verkocht het rond die tijd krulschaatsen met het eigen merk PERRY&Co in het ijzer.

Bron

Van Glis tot Klapschaats (Wiebe Blauw), 2001
Jan van Eijk, 2021

Produktie

Type schaats Krulschaats, Metalen kunstschaats
Vestigingsplaats Kalverstraat 95
Amsterdam
Periode circa 1895

Merktekens

PERRY'S ECLIPSE
Merkteken Krulschaats schaatsenverkoper Perry&Co, Amsterdam

Fotogalerij

Krulschaats schaatsenverkoper Perry&Co, Amsterdam
Krulschaats schaatsenverkoper Perry&Co, Amsterdam
Merkteken Krulschaats schaatsenverkoper Perry&Co, Amsterdam
Merkteken Krulschaats schaatsenverkoper Perry&Co, Amsterdam

Amsterdam

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina