Pieter de Vet

Categorie Schaatsenmaker
Naam Vet, Pieter de
Geboren onbekend / 20-12-1882
Overleden Koedijk gem. Alkmaar / na 1938

Beschrijving

Piet is een zoon van de arbeider Jasper de Vet uit Schoorldam/Warmenhuizen. Pieter wordt smidsknecht in Bergen-Binnen en Oudkarspel. Tussen 1905 en 1912 is hij zelfstandig smid in Schoorldam. In februari 1912 vestigt hij zich als smid in Schoorl aan de Buitenkom. In maart 1918 wordt hij smid in Koedijk aan de Kanaaldijk. Daar maakt hij samen met timmerman Oostwouder schaatsen van een NH-Friese type met een getorende punt. Het ijzer is boven 8 mm breed. Het glijvlak is 4 mm dik, uitlopend tot 3 mm onder de hak. De Vet en Oostwouder maaken ook priksleeën naar eigen model. Schaatsen van De Vet zijn nog aanwezig in het Rechthuis in Oudkarspel.

Bron

Van Glis tot Klapschaats, 2001

Produktie

Type schaats Noord-Hollands-Friese schaats
Vestigingsplaats Koedijk gem. Alkmaar
Periode 1918 - 1935

Merktekens

Koedijk gem. Alkmaar

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina