Rien de Roon

Categorie Schaatsenmaker
Naam Roon, Rien de
Geboren onbekend / 16-2-1941

Beschrijving

De Roon is in de jaren zeventig en tachtig van de 20ste eeuw een bekend marathonschaatser. In 1979 wordt hij nationaal kampioen marathonschaatsen op kunstijs in Groningen. Tijdens de Elfstedentocht op 21 februari 1985 finisht hij als 147ste bij de wedstrijdrijders. Via zijn vrouw komt hij in de schoenenhandel terecht. In de jaren tachtig koopt hij van Nijdam uit Oranjewoud een partij ijzers voor noren, die hij voorziet van speciale schoenen. De complete noren worden onder eigen naam op de markt gebracht. De Roon woont tegenwoordig in Rockanje.

Bron

Van Glis tot Klapschaats, 2001

Produktie

Type schaats Metalen Noren
Vestigingsplaats Rozenburg ZH
Periode 1988 - 1998

Merktekens

RIDERO

Rozenburg ZH

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina