Roelof Breman

Categorie Schaatsenmaker
Naam Breman, Roelof
Geboren Oosterbeek / 12-4-1860
Overleden Oosterbeek / 6-6-1931

Beschrijving

Roelof is een zoon van de smid Karst Johannes Breman uit Oosterbeek. Hij neemt de smederij van zijn vader rond 1885 over. Breman is een echte vakman, die zelf ook fietsen maakt. Hij heeft soms wel 10 knechten in dienst. Daarnaast maakt hij voor de lokale markt schaatsen. Hij werkt voornamelijk op bestelling en levert dan puur maatwerk. Hij smeedt niet alleen de schenkels, maar maakt ook de stapels en het leerwerk. Het staal koopt hij bij de firma Van der Wall in Arnhem. Breman heeft waarschijnlijk enkele honderden schaatsen gemaakt. De smederij is in 1944 door oorlogsgeweld verwoest.

Bron

Van Glis tot Klapschaats, 2001

Produktie

Type schaats Friese doorloper, Krulschaats
Vestigingsplaats Oosterbeek
Periode 1885 - 1920

Merktekens

Merkteken schaatsenmaker R. Breman, Oosterbeek

Fotogalerij

Friese doorloper schaatsenmaker R. Breman, Oosterbeek
Friese doorloper schaatsenmaker R. Breman, Oosterbeek

Oosterbeek

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina