S. Pedersen

Categorie Schaatsenmaker
Naam Pedersen, S.
Geboren Noorwegen
Overleden Noorwegen

Beschrijving

S. Pedersen, smid en korpsbøssemaker (geweermaker voor het leger) in de Øvre Slotsgate, was vermoedelijk de eerste Noor die zelf kunstschaatsen maakte en daar ook mee adverteerde.

Pedersen en zijn tijdgenoten gebruikten gewalst staal met een voor schaatsen geschikte hardheid van Næs Jernverk uit Tvedestrand in het zuiden van Noorwegen. Daar kwamen behalve schaatsenstaal destijds een hele reeks van producten vandaan, tot kanonnen voor de walvisvangst aan toe.

Van schaatsen van Pedersen zijn geen afbeeldingen bekend. Hoewel er in zijn advertentie uit 1883 sprake is van stalskøiter (stalen schaatsen) mogen we niet uitsluiten dat ze nog een houten voetstapel hadden.

Bron

Schaatsenmakers Scandinavië periode 1850-1880 op Schaatshistorie.nl. (Niko Mulder)

Produktie

Vestigingsplaats Christiania/Oslo (Noorwegen)
Periode circa 1870 - 1885

Reclames

Advertentie 1883 schaatsenmaker S. Pedersen, Christiania/Oslo (Noorwegen)
Advertentie 1883 schaatsenmaker S. Pedersen, Christiania/Oslo (Noorwegen)

Christiania/Oslo (Noorwegen)

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina