Spaeth&Guelicher

Categorie Schaatsenmaker
Naam Spaeth&Guelicher
Geboren Verenigde Staten
Overleden Verenigde Staten

Beschrijving

Spaeth&Guelicher uit Newark, New Jersey (USA) was een bedrijf in Newark die ijzerwaren en in het bijzonder metalen schaatsen maakten. Daaronder waren schaatsen op basis van het patent van Charles.T.Day die in dezelfde plaats woonde en werkte. Een van de modellen was de New York Club Skate.
Het bedrijf was in 1866 opgericht door Edward Spaeth (1844-1910) en Charles Guelicher (1830-1876) en was gevestigd in het gebouw Hedenberg Works in Newark. In 1874 werkten er twaalf mensen.

In 1876 overleed Charles Guelicher. Edward Spaeth bleef in de Newark City Directories tot en met 1898 geregistreerd staan als schaatsenmaker. Daarna staat hij geregistreerd als ‘treasurer’. Tijdens zijn overlijden was hij directeur van de Security Savings Bank in Newark.

Bron

Aad van den Ouweelen, 2021
Newark Public Library, 2021
Newark City Directories

Produktie

Vestigingsplaats Hedenberg Works
Newark (New Jersey) (Verenigde Staten)
Periode 1866 - 1898

Merktekens

(onbekend)

Fotogalerij

Rekening 1886 schaatsenmaker E. Spaeth, Newark (New Jersey, USA)
Rekening schaatsenmaker E. Spaeth, Newark (New Jersey, USA) d.d. 21 april 1886

Newark (New Jersey) (Verenigde Staten)

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina