Steven Geert Ruiter

Categorie Schaatsenmaker
Naam Ruiter, Steven Geert
Geboren Terherne / 31-7-1847
Overleden onbekend / 1-12-1922

Beschrijving

Steven Ruiter is een zoon van de bekende schaatsenfabrikant G.S. Ruiter uit Akkrum. Hij neemt in april 1874 de smederij over van J.M. Wagenaar aan de Oosterdijk 32. Hij noemt zich dan grof- en hoefsmid en kachelmaker. De belangrijkste bron van inkomen is de verzorging van kachels en pijpen van gemeentelijke instellingen en van grote winkelbedrijven als C & A en Bervoets, die in Sneek hun eerste Nederlandse vestiging begonnen. In de Sneeker Courant van 2 februari 1895 adverteert Ruiter met eigen fabrikaat schaatsen, ‘kwaliteit onovertrefbaar’. Het maken van schaatsen is waarschijnlijk stopwerk. Het bedrijf ontwikkelt zich geleidelijk in de richting van een machinefabriek. In 1900 wordt het bedrijf verplaatst naar een groter pand aan de andere zijde van de Oosterdijk en heet dan Stoomreparatiefabriek S.G. Ruiter & Zn. Momenteel wordt de Machinefabriek Ruiter Sneek door de vierde generatie Ruiter geleid.

Bron

Van Glis tot Klapschaats (Wiebe Blauw), 2001

Produktie

Type schaats Friese schaats
Vestigingsplaats Oosterdijk
Sneek
Periode 1880 - 1890

Merktekens

Merkteken Friese schaats schaatsenmaker S.G. Ruiter, Sneek
(voorop het ijzer; vermoedelijk is dit het merkteken van Steven Ruiter, Sneek)

Fotogalerij

Friese schaats schaatsenmaker S.G. Ruiter, Sneek
Friese schaats vermoedelijk van schaatsenmaker S.G. Ruiter, Sneek
Merkteken Friese schaats schaatsenmaker S.G. Ruiter, Sneek
Merkteken Friese schaats schaatsenmaker S.G. Ruiter, Sneek vermoedelijk is dit zijn merkteken

Sneek

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina