Willem Frederik Margienus Braxhoofden

Categorie Schaatsenverkoper met eigen merk
Naam Braxhoofden, Willem Frederik Margienus
Geboren Haren Gn / 10-5-1912

Beschrijving

Willem Frederik Margienus Braxhoofden is zoon van timmerman Willem Fredrik Braxhoofden (Utrecht, 1881 – Amsterdam, 1955).

Hij gaat in 1938 van Groningen naar Diemen (Burg. Kievitstraat 118). In augustus 1939 woont hij aan de Louise de Colignystraat 16 III. In augustus 1940 trouwt hij als timmerman in Groningen, hij woont dan weer even in Groningen. In september gaat hij naar Amsterdam (Wijtenbachstraat hs). In december verhuist hij opnieuw naar Diemen J. van Soestdijkstraat 30 hs. In december 1943 gaat hij aan de Beukenweg 25 I wonen. Hij is dan achtereenvolgens: magazijnbediende, bezorger, inpakker, kruideniershouder, rijwielstallinghouder en grossier. In augustus 1945 vestigt hij zich aan de Sarphatistraat 79 met zijn ‘Groothandel in Speelgoederen en Schaatsen’.  De naam ‘groothandel’ doet meer vermoeden dan de realiteit laat zien. Al in januari 1948 spreekt de rechter het faillissement over het bedrijf uit en in oktober 1948 gaat hij terug naar Groningen.

Bron

Van Glis tot Klapschaats (Wiebe Blauw), 2001

Aangepast door Wiebe Blauw, 2018

Produktie

Vestigingsplaats Sarphatistraat 79
Amsterdam
Periode circa 1945 - 1948

Merktekens

BRAXHOOFDEN

Fotogalerij

Amsterdam

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina