W. van den Berk

 

Willy van den Berk (geboren: 31-01-1934; overleden: 9-12-1984)

Willy begon op 16 jarige leeftijd met schaatsen. Drie jaar later ging hij mee met een trainingsreis van de NVBHS naar Hamar. Hij was deelnemer aan het NK van 1954 in Zwolle en werd datzelfde jaar kampioen van Noord-Brabant. Twee jaar later moest hij genoegen nemen met de tweede plek op het Noord-Brabants kampioenschap. Hij was actief als langebaanschaatser van 1954 tot 1966.

Naast het schaatsen deed hij meer sporten. Hij voetbalde bij VV Haarsteeg, hij won als wielrenner tientallen prijzen en ook op de atletiekbaan stond hij zijn mannetje. Hij was schaats- en wielertrainer en oprichter van schaatstrainingsgroep Jaap Eden (1956). Deze club kreeg in 1991 als eerbetoon een nieuwe naam, Schaatstrainingsgroep Willy van den Berk”. Hij was trainer en bestuurslid van wielerclub De Zwaluw en hij was voorzitter van voetbalclub VV Haarsteeg. Later werd hij voorzitter van het schaatsgewest Noord-Brabant/Limburg en werd hij benoemd als lid van het hoofdbestuur van de KNSB. Hij was de motor achter de realisatie van de nieuwe ijsbaan in Haarsteeg en het sportcomplex van de VV Haarsteeg.

Buiten de sport had hij een succesvolle plantenkwekerij, die éen van de grootste van Nederland was. Hij overleed na een tragisch auto-ongeluk op 9-12-1984.

Woonplaats: Haarsteeg

Bovenkant van de pagina