Urk zonder bier in 1929

 

Van Enkhuizen naar Urk geloopen
Van de zes Urkers, die gistermorgen om 10 uur uit Enkhuizen zijn vertrokken om te trachten over het ijs loopende ’t eiland Urk te bereiken, zijn ’s middags om half vier drie personen op Urk aangekomen. Het zijn Jan Willem de Boer, Cornelis Hendrik Post en Luut Harmens Bakker.

De andere drie Urkers hebben den tocht halverwege opgegeven en zijn naar Enkhuizen terug gekeerd. Reeds dikwijls heeft men geprobeerd deze tocht over het ijs te doen, maar zelfs de oudste inwoner van Urk herinnert zich niet, dat het ooit gelukt is, aangezien in de Val van Urk een zeer sterke stroom staat.

Urk – Schokland per ijsschuit
Gistermiddag om 12 uur verlieten vijf personen het eiland Urk met een kleine ijssschuit om te trachten Schokland te bereiken. Zij slaagden hierin en arriveerden om vijf uur op Schokland. Tusschen Schokland en Urk wasn og een groot stuk open water. Hun bedoeling was ’s avonds nog door te lopen naar Kampen.

Vliegtuig naar Urk
Naar wij vernemen zal de KLM heden een vliegtuig naar het eiland Urk zenden. Behalve post en postpakketten zal zo mogelijk een lading bier voor het eiland worden medegenomen, daar men op het eiland – ondanks de koude – alle bier verbruikt heeft.

Bovenkant van de pagina