Gedenksteen Hjalmer Andersen

Plaats Rødøy, Noorwegen
Kunstenaar onbekend
Datum onthulling 25-6-2011

Beschrijving

Beschrijving:  Op een ruwe granieten staande steen een geëtste foto op de voorkant, op de bovenkant twee kruislings gemonteerde onderstellen van schaatsijzers (noren)1

Opschrift: geen?

Achtergrond informatie: 

Er was vroeger een park vlak bij de kerk maar dat was vol gegroeid met bomen. Om Rødøy aanzien te geven, bedacht men een park, waarvan de kosten door bedrijven opgebracht werden. Om het nog meer status te geven kwamen er ook twee gedenkstenen. Eén voor een lokale archeoloog Edvard J. Havnø, die ook buiten het eiland aanzien had. De andere voor Hjallis, die op Rødøy geboren (12-3-1923) en gedoopt is.

Hjallis was bij de opening van het park en de onthulling van de gedenkstenen.

Het Solplassen moet een toevluchtsoord voor jonge mensen zijn, gebruikt worden voor schaatsen in de winter, een geschikte plaats zijn voor de club die radiobestuurde boten bestuurt en een ontmoetingsplaats zijn voor allerlei soorten teams en verenigingen. Het verpleeghuis is ook gemakkelijk te bereiken om met de bewoners te gaan wandelen.2

Standbeelden van Hjallis zijn te vinden:

  1. Vikingskipet, Hamar
  2. Bislett, Oslo
  3. Trondheim
  4. Rødøy

Locatie

Net voorbij de kerk, in het Solplassen.

Precieze locatie via Google maps: Schaatsbeelden in de openbare ruimte

Standbeelden van Hjallis zijn te vinden:

  1. Vikingskipet, Hamar
  2. Bislett, Oslo
  3. Trondheim
  4. Rødøy

GPS: 66.65847, 13.07759

Fotogalerij

Rødøy (Noorwegen)

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina