Dirk Schakel

Categorie Schaatsenmaker
Naam Schakel, Dirk
Geboren Polsbroek / 25-7-1855
Overleden Utrecht / 27-1-1927

Beschrijving

Zoon van de schaatsenmaker Dirk Schakel uit Polsbroek. Dirk jr. wordt in mei 1879 smid in Barwoutswaarder en komt in juli 1902 naar Schoonhoven. Op 22 november van dat jaar adverteert hij in de Schoonhovensche Courant voor het eerst met: ‘In ruime keuze voorhanden de alom beroemde Schakel’s Schaatsen. Ook gelegenheid tot slijpen à 20 Cents per paar. D.Schakel, Veerstraat 34 Schoonhoven.’ Op 6 december 1902 spreekt hij in de Schoonhovensche Courant van ‘de onovertroffen eigengemaakte Schakel’s Schaatsen’. Dirk Schakel beschikt ook over wederverkopers getuige een advertentie in de Schoonhovensche Courant van 29 december 1906: J. Endeveld, machinist te Jaarsveld en L. Molenaar, timmerman. Het is denkbaar dat Molenaar de houten maakt.

Later heeft hij zijn bedrijf in de Koestraat 107. Ook zijn zoon Dirk Leendert (Barwoutswaarder, 18-06-1884) oefent in Schoonhoven het beroep van smid uit. Hij is in 1917 een van de oprichters van de Sparta-rijwielfabrieken in Apeldoorn.

In januari 1909 vertrekt het gezin Schakel naar Utrecht.

Bron

Van Glis tot Klapschaats, 2001

Produktie

Type schaats Zuid-Hollands-Friese schaats
Vestigingsplaats Veerstraat 34 en Koestraat 107, Lange Weistraat (1903 - 1907)
Schoonhoven
Periode 1902 - 1907

Merktekens

D.SCHAKEL - SCHOONHOVEN
Merktekel D. Schakel, Schoonhoven

Fotogalerij

Zuid-Hollands-Friese schaats schaatsenmaker D. Schakel, Schoonhoven
Zuid-Hollands-Friese schaats schaatsenmaker D. Schakel, Schoonhoven
Merkteken Zuid-Hollands-Friese schaats schaatsenmaker D. Schakel, Schoonhoven
Merkteken Zuid-Hollands-Friese schaats schaatsenmaker D. Schakel, Schoonhoven

Schoonhoven

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina