Johannes Hubertus van Onzenoort

Categorie Schaatsenmaker
Naam Onzenoort, Johannes Hubertus van
Geboren Raamsdonk / 17-8-1890
Overleden Waspik / 12-4-1966

Beschrijving

Jan van Onzenoort is een zoon van de smid Petrus van Onzenoort uit Raamsdonk. In maart 1920 begint hij zelf een smederij in Waspik. Hij maakt in de jaren twintig en dertig circa 20 paar schoonrijschaatsen. Zijn zoon Petrus Adrianus werkt mee in de smederij. Hij is een liefhebber van het schoonrijden. Hij maakt tussen 1939 en 1944 ongeveer 20 paar schoonrijschaatsen en ongeveer 75 paar kinderbotjes. De houten maakt hij eveneens zelf. Ook heeft hij complete metalen schoonrijschaatsen gemaakt,die onder de schoen geschroefd moeten worden. Hij gebruikt de schaatsen in de oorlog vooral als ruilmateriaal voor andere goederen en voedsel.Na de oorlog worden er geen schaatsen meer gemaakt. Petrus neemt rond 1960 de smederij van zijn vader over.

Zie ook Petrus Adrianus van Onzenoort - Waspik

Bron

Van Glis tot Klapschaats, 2001

Produktie

Type schaats Schoonrijschaats
Vestigingsplaats Waspik
Periode 1939 - 1944

Merktekens

Waspik

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina