Joop Gierveld

Categorie Schaatsenmaker
Naam Gierveld, Joop
Geboren Wierden / 29-10-1937

Beschrijving

Joep Gierveld is via zijn zwager, Nico Beumers, in de schaatsenfabricage terechtgekomen en momenteel eigenaar van RAPS, fabrikant van schaatsen en skeelers in Almelo. Het bedrijf Interraps is in 1987 opgericht. Daarvoor was RAPS de Nederlandse importeur van de Krienbühlschaats, een noor ontworpen door de Zwitserse hardrijder Franz Krienbühl. De afzet van de schaats in Nederland blijkt succesvol en men wil graag grotere aantallen op de markt brengen in samenwerking met Krienbühl. Deze ziet daarvan af, want, zo zegt hij: ‘Ich bin ein freien Schweizer und möchte das auch bleiben’.

Daarom begint Gierveld nu onafhankelijk schaatsen en skeelers te produceren (die onderling uitwisselbaar zijn), waarbij de schoen verstelbaar is op het onderstel, onder de merknaam RAPS. Het accent ligt op de productie van kwalitatief hoogwaardige en innovatieve producten. Dat betekent dat RAPS zich vooral richt op de schaatsliefhebber die, ook al blijven ijswinters uit, zijn sport op de kunstijsbaan blijft beoefenen en hoge eisen stelt aan de schaats. Naast de productie en de verkoop van complete schaatsen en skeelers worden veel losse onderdelen verkocht. RAPS heeft zich in de loop der jaren negentig een stabiele positie weten te verwerven naast de langer bestaande bedrijven Viking en Zandstra.

RAPS heeft octrooi op de productiewijze van het uit drie lagen bestaande geëxtrudeerde profiel voor zowel de schaats als de skeeler. RAPS is tevens octrooihouder van het Airflow suit, het revolutionaire schaatspak van de toekomst.

Bron

Van Glis tot Klapschaats, 2001

Produktie

Type schaats Klapschaats, Metalen Noren
Vestigingsplaats Almelo
Periode 1988 - 2000

Merktekens

RAPS

Reclames

etiket RAPS, Almelo
etiket RAPS, Almelo

Almelo

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina