Kramers & v. Rijswijk

Categorie Schaatsenverkoper met eigen merk
Naam Kramers & v. Rijswijk

Beschrijving

Pieter Kramers (geb. Velsen 19-3-1888, overl. Heiloo 13-6-1964) is zoon van schipper/kapitein Pieter Kramers (Sliedrecht, 1850 – Velsen, 1920). Pieter jr. begint als winkelbediende.

Lubertus van Rijswijk (geb. Anna Paulowna, 7-7-1984, overl. Schagen, 9-2-1955) is zoon van schoenmaker Lubertus van Rijswijk (Zijpe, 1854 / Schagen 1936). Lubertus jr. is van oorsprong timmerman van beroep.

Als Koster en Wiglama hun samenwerking beëindigen, richten Kramer en Van Rijswijk op 8 juli 1918 de vennootschap Schager IJzerhandel op en kopen zij de winkel van Jacob Koster. De vennootschap zal in principe 10 jaar bestaan, maar in november 1927 besluiten Kramers en Van Rijswijk al de vennootschap te beëindigen. Kort daarvoor heeft de firma Kramers en Van Rijswijk in september 1927 nog de ijzerwarenhandel van R. van Ree gekocht. Van Rijswijk gaat na beëindiging van de vennootschap door met de verkoop van ijzerwaren, huishoudelijke artikelen en landbouwwerktuigen in Schagen. Kramers vertrekt nu samen met Klaas Langedijk – hij is een zoon van Kramers eerste vrouw uit een vorig huwelijk – naar Alkmaar om daar de handel in ijzerwaren en gereedschappen van R. van Ree in Alkmaar voort te zetten. 

Bron

Van Glis tot Klapschaats (Wiebe Blauw), 2001
Aangepast door Wiebe Blauw, 2018

Produktie

Type schaats Schoonrijschaats
Vestigingsplaats Schagen
Periode circa 1930

Merktekens

Merkteken KRAMERS & v. RIJSWIJK - SCHAGEN

Fotogalerij

Schoonrijschaats KRAMERS & v. RIJSWIJK - SCHAGEN
Schoonrijschaatsen verkoper KRAMERS & v. RIJSWIJK - SCHAGEN,1938
Merkteken verkoper KRAMERS & v. RIJSWIJK - SCHAGEN
Merkteken op schoonrijschaatsen verkoper KRAMERS & v. RIJSWIJK - SCHAGEN,1938

Reclames

Advertentie 1925 schaatenverkoper Kramers&Van Rijswijk, Schagen
Advertentie schaatsenverkoper Kramers&Van Rijswijk, Schagen Schager Courant op 5 december 1925

Schagen

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina