Pieter Ulbes Faber

Categorie Schaatsenmaker
Naam Faber, Pieter Ulbes
Geboren Sneek / 24-10-1877
Overleden Sneek / 8-2-1972

Beschrijving

Pieter Faber is een zoon van de smid en schaatsenmaker Ulbe Faber uit Sneek. Hij vertegenwoordigt de derde generatie schaatsenmakers Faber. Rond 1920 neemt hij de smederij van zijn vader aan de Oude Koemarkt over. In 1930 wordt het bedrijf verplaatst naar de Wijde Noordhorne, waar hij de smederij van Van der Wal overneemt. In 1940, als de fabriek van G.S. Ruiter in Bolsward sluit, nemen Pieter Faber en zijn zoon Ulbe Anne Faber Pzn (1907-1991) een partij schaatshouten over, die later goed van pas komen bij reparatiewerk aan Ruiter-schaatsen. In de Tweede Wereldoorlog levert Faber schaatsen aan onder meer Sportzaak Neef in de Raadhuisstraat in Amsterdam. Na de oorlog worden de houten gemaakt door timmerman De Jong en worden de schaatsen door U.A. Faber Pzn op de markt gebracht. Er zijn tot circa 1960 nog houten schaatsen gemaakt.

Bron

Van Glis tot Klapschaats, 2001

Produktie

Type schaats Gangbare Friese modellen
Vestigingsplaats Oude Koemarkt, Wijde Noordhorne
Sneek
Periode 1920 - 1960

Merktekens

Afbeelding merkteken P.U.Faber Sneek

Reclames

Visitekaartje P.Faber uit Sneek
Visitekaartje P.Faber uit Sneek
advertentie Sj.v.d.Baan Faber Schaatsen Nieuwsblad van het Noorden 12 februari 1932
advertentie Sj.v.d.Baan Faber Schaatsen Nieuwsblad van het Noorden 12 februari 1932
etiket P.Faber&Zn, Sneek
etiket P.Faber&Zn, Sneek

Sneek

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina