Sjouke van der Zee

Categorie Schaatsenmaker
Naam Zee, Sjouke van der
Geboren Monnickendam / 8-4-1867
Overleden Medemblik / 20-12-1953

Beschrijving

Van der Zee wordt op jonge leeftijd wees en hij groeit op in het weeshuis van Monnickendam. Later wordt hij geweermaker bij het Nederlandse leger. In 1905 wordt hij smid in de smederij van een weduwe in Medemblik. Daarna heeft hij zelf een smederij in de Nieuwstraat. Hij is een kundig vakman. In de jaren twintig maakt hij in de stille tijd schoonrijschaatsen voorzien van zijn eigen naamstempel. Ook zijn zoon Hendrik (1898-1942) helpt mee met het schaatsenmaken. Na 1930 verkoopt Van der Zee alleen nog schaatsen (onder andere van De Vries uit IJlst). Deze schaatsen werden nog wel voorzien van zijn naamstempel.

Bron

Van Glis tot Klapschaats, 2001

Produktie

Type schaats Schoonrijschaats
Vestigingsplaats Nieuwstraat
Medemblik
Periode 1920 - 1928

Merktekens

S.J.v.d.Zee - Medemblik

Fotogalerij

Foto schaatsenmaker Sjouke van der Zee, Medemblik
Foto schaatsenmaker Sjouke van der Zee, Medemblik

Medemblik

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina