Willem de Vries

Categorie Schaatsenmaker
Naam Vries, Willem de
Geboren Brakel / 1-2-1898
Overleden Gorinchem / 17-3-1982

Beschrijving

De Vries is een zoon van een landbouwer en wordt zelf smidsknecht bij de fa. Kruis in Leerdam. In 1928 moet hij na een maagbloeding stoppen met smeden en wordt hij rijwielhersteller in Heukelum. Verder doet hij electriciënswerk en loodgieterswerk. In 1932, als zijn maagkwaal mee blijkt te vallen, begint hij weer smidswerk te doen en maakt hij ook schaatsen, in het bijzonder schoonrijschaatsen. De houten werden veelal geleverd door Frans Sterk (1898-1959) die wagenmaker is in Vuren. De Vries maakt zelf ook wel eens de houtjes. Hij is een veelzijdig vakman en maakt tot in de jaren vijftig nog een enkel paar schaatsen.

Bron

Van Glis tot Klapschaats, 2001

Produktie

Type schaats Schoonrijschaats
Vestigingsplaats Heukelum
Periode 1932 - 1950

Merktekens

Heukelum

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina