Arie de Reuver

Categorie Schaatsenmaker
Naam Reuver, Arie de
Geboren Leerdam / 20-1-1887
Overleden Hoogblokland / 19-5-1952

Beschrijving

Zoon van de smid en schaatsenmaker Jan de Reuver (1852 – 1929). Arie neemt omstreeks 1915 de smederij van zijn vader over en maakt verschillende modellen schaatsen, vooral voor de lokale bevolking. Een zoon van Arie, Jan (geboren 1917), heeft als jongen nog geholpen krulschaatsen te smeden. Na 1930 zijn er geen schaatsen meer gemaakt.

De kinderen van Arie de Reuver waren de eersten met een fiets in het dorp, die vader smeedde uit een grotere fiets. Arie’s zoon Jan was een goede hardrijder en heeft in de winter van 1939/40 maar liefst ƒ 3600,– aan prijzengeld bijeen gereden. Hij is in de omgeving de eerste die op noren rijdt. Jan neemt op zijn beurt de smederij van zijn vader over en ontwikkelt het bedrijf tot een garagebedrijf.

Bron

Van Glis tot Klapschaats, 2001

Produktie

Type schaats Ameider klomp, Krulschaats, Schoonrijschaats
Vestigingsplaats Hoogblokland
Periode 1915 - 1930

Merktekens

Hoogblokland

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina