Grafmonument Gennady Andreevich Voronin

Plaats Dzerzhinsk, Rusland
Kunstenaar -
Datum onthulling circa 2004

Beschrijving

Beschrijving: Rechtopstaande zwart granieten steen met gebogen bovenkant. Steen staat op zwart graniet blok, om het graf zijn zwart granieten afscheidings balken Om het graf staat een lichtblauw hek met grote lichtblauwe geruite vlakken los van elkaar. Op de steen staat boven de tekst een in het graniet geëtste foto van een jongeVoronin in nette kleren met een sjerp met daarop allerlei onderscheidingen.

 

Opschrift: Voronin, Gennady, Andreevich, 6 9 1934 – 2004 3 5, (??, аюбим?) treuren

Achtergrond informatie: 

Gennady Voronin (Геннадий Воронин) (6 September 1934 – 3 May 2004). Was een schaatser en deed mee aan de Olympische Spelen van 1960. Getrouwd met Inga Artemova. Hij werd haar trainer en begon meer en meer te drinken. Hij was erg jaloers op de successen van zijn vrouw en toen die in december 1965 liet weten te willen scheiden -na meerdere malen te zijn mishandeld- vermoorde hij haar voor de ogen van haar familie op 4-1-1966.2,3

Hij werd niet veroordeeld tot de doodstraf, maar werd veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf. Hij bracht uiteindelijk maar anderhalf jaar in de gevangenis door, drie jaar in een vrije schikking.2,4,5

Hij woonde tot het einde van zijn leven in zijn geboortedorp Dzerzhinsk.2

Fotogalerij

Dzerzhinsk (Rusland)

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina