Max-Brevka model

Periode 1930 - 1960
Plaats productie Alle grote Friese fabrikanten, maar G.S. Ruiter in Akkrum is de enige die het model Max Brevka noemt.
Regio’s / plaatsen Provincie Friesland, Akkrum
Land Nederland

Oorsprong

Het Salchov-model heeft twee voetsteunen, één onder de bal van de voet en één onder de hak. Het gevolg daarvan is dat als de kunstrijder voor op de punt van de schaats staat, het zwaartepunt ook voor de voetsteunen komt te liggen, waardoor de schaatser minder stabiel staat. De Duitse kunstrijder van het Berliner Admiralpalast, Max Brevka, ontwierp een model dat is voorzien van een derde voetsteun voor aan de schaats.

Omschrijving

Het Max-Brevkamodel is een kunstrijschaats met drie voetsteunen, één voor de hak en twee voor de voorvoet. Daardoor loopt de schenkel aan de voorzijde minder lang door en is de schaatser in staat korte en snelle wendingen te maken.

Bron

Van Glis tot Klapschaats, 2001

Fotogalerij

Max-Brevka model
Max-Brevka model

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina