På Fruset Vatten

Plaats Färfälla, Zweden
Kunstenaar Britt-Inger Persson
Datum onthulling 1997

Beschrijving

Beschrijving: Bronzen sculptuur met een peuter gekleed in een overall met schaatsen aan zijn voeten. Het kind lijkt net te zijn gevallen.1  

Opschrift: 

Achtergrond informatie: 

Het beeld is gemaakt door kunstenaar Britt-Inger Persson en gekocht door de Stockholm Arts Council in 1997. Persson heeft gezegd dat ze in haar kunst, meer dan vijf decennia sinds de jaren 1960, altijd geïnteresseerd is geweest in ritme, verstoring en grenzen, dat alles ritmische oefeningen zijn. Het is in lijn met de poging van het kind om op het gladde ijs te schaatsen.Dit beeld is geplaatst in Stockholm, In de tuin van het Guldbröllopshemmet (Gouden bruilofthuis).

Er lijkt een tweede versie van te bestaan die deel uit maakt van de permanente collectie van het Görvälns skulpturpark in Färfälla. Dit park is vrij toegankelijk2

Locatie

In de tuin van het Guldbröllopshemmet (Gouden bruilofthuis), Tideliusgatan 16 Stockholm (GPS 59.31026,18.06029)

Sinds 2003 waarschijnlijk ook een afgietsel in Görvälns skulpturpark in Färfälla2

Precieze locatie via Google maps: Schaatsbeelden in de openbare ruimte: Guldbröllopshemmet en Görvälns skulpturpark

 

GPS: 59.31026, 18.06029

Fotogalerij

Färfälla (Zweden)

Informatie of foto’s toevoegen?

Oude schaatsen

Heeft u aanvullingen en/of wijzigingen in de op deze pagina geboden informatie? Of heeft u misschien foto’s of ander beeldmateriaal over dit onderwerp? Gebruik dan ons reactieformulier om ons uw informatie toe te sturen. We horen graag van u!

Informatie toesturen

Add information or photos?

Oude schaatsen

Do you have additions and/or changes to the information provided on this page? Or do you perhaps have photos or other images about this subject? Then use our response form to send us your information. We would like to hear from you!

Send information
Bovenkant van de pagina