Over ons

Wie zijn wij?

Schaatshistorie.nl is eigendom van de Stichting De Poolster en wordt beheerd door de begunstigers (leden) van de Poolster.

De Poolster is hét platform voor het verzamelen en uitwisselen van informatie over schaatsen, schaatsen maken en schaats- en wintercultuur in meest brede zin. De Poolster stelt zich ten doel te bevorderen dat schaatsen en andere daaraan gerelateerde winterse objecten van cultuurhistorische waarde worden geconserveerd in Nederland. Het delen van informatie en het verspreiden daarvan neemt daarbij een steeds belangrijker plaats  in. De Poolster wil de grote hoeveelheid kennis en informatie van de begunstigers (leden) nu ook digitaal voor een breed publiek ontsluiten middels de website Schaatshistorie.nl, welke geheel in eigen beheer is.

Ook begunstiger / lid worden van de Poolster?

Ook verzamelaar of geïnteresseerd in de geschiedenis van het schaatsen en de schaatscultuur? Wordt dan begunstiger van de Poolster. Voor slechts €30,- per jaar ontvangt u 3x per jaar ons boeiende magazine Kouwe Drukte boordevol artikelen voor en door de verzamelaars en bent u tevens van harte welkom op onze interessante Voor- en Najaarsbijeenkomsten, waar u kunt kijken, kopen, ruilen en bijpraten met gelijkgestemden! Klik hier voor het aanmeldformulier!

Meer informatie en contact

Voor meer informatie over Verzamelkring De Poolster kunt u terecht op de website of via e-mail bij de secretaris van De Poolster, Peter Bloemendaal, (secretariaat@stichtingdepoolster.nl)

Voor meer info of vragen over Schaatshistorie.nl  kunt u e-mailen met redactie@schaatshistorie.nl

Bovenkant van de pagina